В перфектното й според Анита семейство, заплахите за убийство са вървели наред с „обичам те“. Между нея и Николай непрекъснато прехвърчали искри, ту от обич, ту от ревност, ту заради скандали.
Това стана ясно по време на поредното съдебно заседание, по което Анита Мейзер е подсъдима за смъртта на мъжа си Николай Димов. Обвинението е, че тя е причинила смъртта му по непредпазливост. Скандалната миска отговаря и за предлагане на подкуп на длъжностно лице – полицай от ОД МВР – Варна.
Ето разказа на Анита:
 
„Отидохме на екскурзия до действащ вулкан. Бяхме с група. На върха на вулкана Николай ме хваха за ръцете и каза: „Искам да знаеш, че аз никога няма да те предам. Искам винаги да ми вярваш. Единственият човек в моето семейство, който може да те убие е сестра ми. Както уби баща ни. Тя е изрод.
През 2015 г. когато Николай се върна в Щатите каза, че му липсвали 1000 $. Тогава той живееше със Сашо в къща, която щяха да купят двамата, но на името на Сашо. После каза, че май са 2000. Реши, че третото момче – Павел, което живееше с тях ги е откраднал. Един ден го пребил зверски и със Сашо го записали с видеокамера, че дължи 20 000$. След това Милена (сестрата на Николай – бел. ред.), отишла при родителите му в България и ги взела. Всичко това лесно може да се докаже. Само трябва да се докара Сашо от Щатите, да свидетелства.
Аз съм сигурна, че Милена ще убие и мен, и дъщеря ми. Тя иска да ме елиминира. Знам за способностите е. Аз съм написала писма до Милена. Знам от друга жена, от която Милена получила 40 000 лв. заем. Когато жената започнала да си ги иска, тя й изпратила биячи да я заплашват. За това ме е страх от нея.“
Вече стана ясно, че в касата на Мейзер е имало няколко „Сигнала“, в които тя надлежно описва скандалите между нея и Николай. Тезата е, че ако нещо се случи с нея, той ще е виновния. Въпросните писания не са били депозирани в полиция или прокуратура.
Подсъдимата сподели, че част от проблемите между нея и зълва й било липсата на деца в семейството на брат й.
„Аз исках дете. И Николай искаше. Но не можехме да имаме. Може би заради анаболите, които е вземал. Може да е било някакво временно положение. За това търсехме сурогатна майка.
Бяхме намерили в Коста Рика.“
За честите скандали между тях потвърди и сестрата на жертвата. При едно от пътуванията й зад океана Милена непрекъснато ставала свидетел на разпри.
„Не знам дали са били женени. Има някаква церемония на Хавай. Дали бракът е узаконен в САЩ, каквито са изискванията не съм наясно. Реално те не живееха от 3 г. заедно. Ако те дефакто нямат брак, това обяснява изчезването на парите и кредитните му карти. Анита не е негов наследник и не носи отговорност за липсите. Тя много го ревнуваше. Сигурно, защото е доста по-възрастна от него“, предполага сестрата и споделя, че една вечер Анита изгонила Николай да спи в хотел. Пребиваването им във Варна също било екстремно.
„Постоянно ходехме до Евксиноград да му прибираме багажа“, спомня си сестрата.
Тя и близките им имат съвсем различна версия за това как е причинена смъртта на Николай. Хипотезата няма нищо общо с твърдението на Анита, че мъжът й е искал да бъде вързан със „свински опашки“ на масажната маса, където и издъхнал.
„Те са се прибрали около полунощ. Николай е влязъл в банята. Излязъл е по шорти. В този момент някой го е ударил по главата, откъдето е и този хематом. След това е бил притискан и удушен със стяжките“, категорична е Милена пред RNS. В подкрепа на тази версия тя изтъква нетипичните наранявания по тялото на Николай, открити от съдебните лекари.
Варненските съдебни лекари така и не стигнаха до единодушие по какъв начин са причинени наранявания и се наложи заключението от аутопсията да бъдат направени в плевенска болница.
Всички обаче са категорични, че смъртта е настъпила от задушаване чрез загърляне.
Анита призна, че лично е затегнала двете „свински опашки“ около врата на Николай, оборвайки изцяло твърденията на единя от адвокатите й – Петър Чалъмов, според когото жертвата „се е самоубил“. Според нея – за да ги скъса със силата на вратните си мускули. Николай дори настоявал още да стяга, а тя се затруднявала, защото стяжките не били достатъчно дълги, за да обхванат шията му.
Според скандалната миска двамата и друг път използвали „свински опашки“ в любовната игра. „Това са неговите простотии, идиотщини! Той така искаше“, твърди подсъдимата. Адвокатите на майка му и сестра му са категорични, че по китките и по глезените на Николай няма следи от подобни упражнения.
Делото срещу Мейзер тече за втори път, след като тя се възползва от привилегията на съкратената съдебна процедура и получи едва 3 г. за убийството на Николай и за подкупа на полицай. На втора инстанция размерът на наказанието й бе обжалван, а съдията върна делото за ново разглеждане при друг съдебен състав заради процесуални нарушения. Оказа се, че майката на жертвата не е конституирана като граждански ищец. Целта на процесуалните представители на близките на Николай сега е да докажат, че смъртта му не е предизвикана неволно, което ще увеличи размера на присъдата й.
„През 2007 г. бях в топ 50 на най-желаните жени!
Вижте ме сега какво станах – станах изрод! Каква ми е ползата, че споделих всичко с вас. Признах даже, че съм извършила подкуп, само, за да ме пуснат от затвора! Аз никога не съм извършвала предлагала подкуп! Купиха ми вода от литър и половина. Аз дадох 50 лв. да платя и да се почерпят. Тогава полицаят ми каза, че няма нужда, ние сме 100 човека. Извадих още една банкнота от 50 лв. и я оставих на бюрото. Той ми каза: „Какво правиш, това е подсъдно!“ Като чух подсъдно веднага си прибрах и двете банкноти. Няма логика аз да предлагам подкуп, защото през цялото време съм разпитвана като свидетел. Нямах желание да живея, като разбрах за това обвинение.  Нито да се боря. Мислех да се самоубия.“, през сълзи споделя Анита.
Именно обвинението за подкуп се оказа „съществено“ за новия адвокат на Мейзер – скандалният бивш софийски прокурор Петър Чалъмов. Той е категоричен, че без значение какво ще им струва и колко време Анита ще остане в затвора, ще докаже несъстоятелността на това обвинение. По тази причина Анита не призна напълно вината си като при първия процес и няма да получи намалена присъда. Тъй като обвинението в убийство е много по-тежко, вече никой не обръща внимание на това за подкупа. Вероятно по тази причина и адвокат Чалъмов не прояви особен ентусиазъм в защита на клиентката си.
Следващото заседание, което ще предхожда произнасянето на присъдата, е насрочено за септември. На него ще бъдат изслушани още експерти, които да изяснят случилото се преди задушаването на Николай.
RNS