Бойците на кмета Нина Ставрева в ОбС – част от които първи кръвни роднини, я изоставиха, след като преди 2 дни всички червени съветници бламираха предложението й да се строи на плажа.

Тази сутрин Росен Димов – ГЕРБ-Каварна, общинският съветник – сервилният Мемиш Мустафов и първата й братовчедка – Виктория Керчева – председател на бюджетната комисия в ОбС, отказаха да се явят пред камерите на Нова тв и да защитят решението й за незаконно строителство на плажа.

Липсваше и самата Ставрева, по чиято инициатива крайбрежната зона на централния плаж в града не само прилича на военна, но е и опасна за живота и здравето на хората – по признания на защитниците й.

строителство, каварна, плаж

На място беше само зам.-кметът, младеж със средно образование. Той първо потвърди, че се строи незаконно, защото трябвало да се довърши обекта, в момента опасен за хората. След това се сети, че „не е незаконно“, защото имало заповед на кмета Ставрева до 20 юни да се финализират строителните дейности. Накрая, оплетен в обясненията си заяви, че съдът трябвало да се произнесе.

1

Припомняме, че на 16 май – ден след националната забрана за строителство по Черноморието, ОбС-Каварна, прие решение за удължаване на срока. Същото е незаконно, тъй като подобна промяна по закон може да се прави до март месец на визираната година. Областният управител на Добрич върна решението с препоръката местния парламент да го отмени. Преди два дни съветниците от БСП напуснаха заседанието на ОбС и не уважиха предложението на областния управител.

Най-вероятно същото е предадено в Административния съд за решение, коментира председателят Красимир Кръстев.

Освен с ирония, няма как да коментирам случващото се. За мен е изключително нагло да се създава едно безобразие и след това то да е причина и обяснение за продължаване на безобразието, коментира общинският съветник и бивш кмет на Каварна Цонко Цонев.

Смятам, че трябва да има законодателна промяна и общинските съветници, които приемат незаконни актове да носят персонална отговорност, сподели в национален ефир председателят Кръстев.

СНИМКИ Нова телевизия