Най-малката парламентарна група в парламента – „Воля – българските родолюбци“, също реши да напусне парламента. Това обяви лидерът на партията Веселин Марешки, като не даде подробности каква е причината за решението на партията му.

„Днес на съвещание на парламентарната група взехме решение също да напуснем парламента. За да няма фалшиви новини, реших лично да го съобщя. Причината не мога да ви ги споделя, защото продължават разговорите, те не са лесни“, обяви лидерът на „Воля“.

Според източници на електронното издание rns разговорите са оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов. Ръководената от него партия е в структурата на Обединени патриоти, които са в управляваща коалиция с ГЕРБ.

Част от укорите към Красимир Каракачанов са свързани и с продажбата на държавен имот в Кранево от областния управител на общински съветник в Балчик – и двамата от ВМРО.
Сделката скандализира преди дни добруджанци. Експерти са категорични, че държавна земя се продава само при доказана необходимост и след оценка от лицензиран държавен оценител. Областният управител на Добрич – Красимир Кирилов, обаче е категоричен, че когато данъчната оценката на имота е ниска, той има право да му определи тръжната цена и да се разпорежда с него.

Лидерът на Воля – Веселин Марешки, неколкократно се изказва по казуса с продадената държавна земя в Кранево пред национални медии. Той твърди, че има корупционна схема, при която членове на ВМРО се облагодетелстват с държавно имущество.

Вчера Марешки подчерта, че ролята на Воля в парламента е да „осветява манипулациите и лъжите в парламента, в политиката и в обществото, както и да сваля маските на фалшивите политици и партии“.

rns