Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, главно над Западна България. Ще се появи юг-югоизточен вятър, в Източна България и северно от планините – умерен, и дневните температури ще се повишат, по-съществено в планинските райони.

В западната част на Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина ще има мъгла и ниска облачност и там дневните температури ще останат по-ниски – около 10 градуса. В останалата част от страната максимални – между 13 и 18 градуса, в София около 14 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември и ще продължи да се понижава, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Западна България с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, по билата – силен югозападен вятър, който през деня още ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 8 градуса, на 2000 метра –  около 3 градуса, пише dnes.bg.