И Красен Кралев се оказа скрит талант! Открива своя изложба за юбилея си!

Министърът на спорта Красен Кралев се оказа скрит талант. По повод 50-годишния си юбилей той открива авторска изложба.

Припомняме, че премиерът в оставка за втори път Бойко Борисов също разкри преди време, че в спалнята си има китара, на която обича да свири и статив с платно и боички за рисуване. Кралев обаче е в пъти по-продуктивен. Той ще подреди 50 свои картини, определил ги като живопис, под заглавието „50 вдъхновения“, от 9 до 14 януари в галерия “Финес” на ул. „Христо Белчев“17 в София.

6 „Без да имам претенцията да съм художник, изкуството е част от моя живот и ще се радвам да споделя тази моя слабост с вас.

52

Средствата от продажбите ще бъдат дарени на Фондация „Български спорт“ и ще бъдат предназначени за лечение на спортисти. Благодаря на най-близките до мен хора, че ме вдъхновиха да направя тази изложба и ми дадоха смелост да посегна отново към четката, нещо което бях скрил дълбоко в себе си. Първият ми критик – дъщеря ми Криста беше твърде добронамерена и снизходителна. Надявам се всеки мой приятел да си хареса поне една от творбите ми. Това ще ми даде мотивация да продължа нататък.“, уточнява творецът.
RNS