„Месокомбинат Варна“ АД, в който акционери са майката на убития бизнесмен Борислав Манджуков – Евгения Манджукова и дъщеря й Моника, е осъден за това, че не е платил на един от доставчиците си  „СВЕ-ФЛЕКС“ ЕООД – Стара Загора. Решението е на първа инстанция на Софийски районен съд и подлежи на обжалване от двете страни.

В хода на делото е установено, че на 18. VIIІ. 2016 година „СВЕ-ФЛЕКС“ ЕООД с управител Спиридон Спиров, е продал на „Месокомбинат Варна“ АД луканки и готов продукт за изготвяне на сурово-сушени деликатеси на стойност 1 538,40 лв. Стоката е приета от Евгения Манджукова чрез приемо-предавателен протокол. Под документа фигурира подписа на Георги Витанов – служител на месокомбината, известен повече като бай Гошо.

Тъй като дружеството не е извършило плащането, фирмата завежда иск и печели делото. Упълномощената адвокатка от страна на Манджукови не предявява никакви претенции и не оспорва с никакви доказателства претенциите на старозагорската фирма.

Според решението на съда Манджукови трябва да платят задължението по фактурата, обезщетение за забавяне в размер на 61,54 лева за четирите месеца до завеждането на делото и начислените лихви от тогава до окончателното изплащане на вземането.

Акционерките Манджкови трябва да платят и 732 лева съдебни такси.

Припомняме, че Манджуков беше убит преди 4 години от неизвестен килър пред дома си. Въпреки разследването и уверенията, че хора от най-близкото му обкръжение са замесени в екзекуцията, задържан до момента няма. След смъртта му изградената от него империя буквално се срина, а близките му са задлъжнели към ред институции и хора.

RNS