Камикадзето, убило десетки военни в Йемен, било от „Ислямска държава“

„Ислямска държава“ пое отговорност за бомбената атака в Йемен миналата седмица, когато загинаха десетки униформени. В изявление на групировката се казва, че атентатор e камикадзе на име Абу Хашем ар Радфани.

RNS припомня, че атентатор-самоубиец реши да загине, погубвайки десетки военни в йеменския пристанищен град Аден преди по-малко от седмица. Взривът бе предизвикан в момент, в който униформените се били събрали, за да получат месечните си възнаграждения. Предполага се, че облечен като военен атентатор е успял да се промъкне между тях, след което е задействал адското устройство.

Първоначално бе съобщено, че са загинали 30 военнослужещи, бройката обаче непрекъснато се увеличава. РИА Новости съобщи, че мъртвите вече са 42. Ранените са откарани в четири различни болници, а улиците на града са затворени и охранявани от армията.

В края на август, отново в Аден, загинаха повече от 60 души, а десетки бяха ранени при самоубийствен атентат срещу център за набиране на новобранци за йеменските въоръжени сили.