ГЕРБ и СДС ще представят на 16 май в Добрич листата си за европейските избори, съобщиха от областния пресцентър на коалицията.

В 18 ч., в голямата зала на драматичния театър „Й. Йовков“ лично ще  присъстват бившият министър на европредседателството – Лиляна Павлова и настоящият евродепутат – варненецът Емил Радев.

След презентацията и разговор с обществеността в областния град, ще последва концертна програма. На сцената на театъра ще се качат концерт танцьорите от професионалния фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов.

От предизборния щаб на ГЕРБ+СДС са организирали поредица от срещи за Лиляна Павлова в областта.

В 10 ч. тя ще посети обновената с европейско финансиране кравеферма в с. Вранино на ЕТ „Лиман 8 Елина Колева“. Час по-късно Павлова ще се разходи по пазара в Каварна, където се очаква да се включи в импровизирани разговори с намиращите се на място местни хора. В 11,30 ч. ще посети „Текспорт БГ“ ЕООД, а от 12,30 до 13,30 ч. е планувана среща с представители на бизнеса от Шабла и Каварна в хотел „Отдих“. В ранния следобед Лиляна Павлова ще се срещне с бизнесмени от секторите туризъм и транспорт в хотел „Реджина Мария“. От 16 ч. в Зелен образователен център в Шабла ще участва в дискусия на тема ”Европа в нашия дом”.