Министерството на туризма призовава българите да станат „посланици“ на страната ни, като изпращат снимки и видеоматериали от личното им честване на националния ни празник Трети март.

Припомняме, че утре – 3 март 2019 г., се навършват 141 години от подписването на Санстефанския мирен договор. Той слага край на Руско-турската война, водена за освобождението на България от турско робство. Договорът поставя началото на Третата българска държава.

В демократичните години упорито се наслагва тезата, че не е имало турско робство, че същото е било присъствие, владичество, съжителство и всякакви синоними, омаловажаващи реално отнетата със сила и кръв свободна воля на нацията ни.

На фона на това призивът на министерството до 10 март българите да споделят как са отбелязали националния празник, е меко казано странен.

В същото време обещават най-впечатляващите материали, изпратени до press@tourism.government.bg или във Фейсбук-страницата на министерството, да бъдат популяризирани чрез различни общодостъпни интернет платформи.

rns