Вместо увеличаване на досегашните 420 000 лв. общинска издръжка на година за МБАЛ-Каварна, наследницата на Нина Ставрева предлага едва 200 000 лв.
Кметът на Каварна – Елена Балтаджиева и наследеният й от предшественичката зам.-кмет по финансите Митко Недев, предлагат годишната издръжка на общинската болница да бъде намален с 52,5%. Така първата болница след границата с Румъния – МБАЛ-Каварна, ще получи едва 200 000 лв. за 12 месеца при досегашните 420 000 лв. за същия период от време.
Според медици рестриктивният бюджет ще фалира здравното заведение. „Войводката“ Елена Балтаджиева пък ще е кметът, който успешно ще завърши започнатото от социалистката Нина Ставрева – лишаване на каварненци от бърза, квалифицирана лекарска помощ в общината.
За всеки здравословен проблем местните ще трябва да избират дали да пътуват до Балчик, Варна или Добрич. След фалита на МБАЛ-Каварна, държавната издръжка за най-близката болница – тази в Балчик, ще нарасне.
Всичко това се прави на гърба на гражданите на общината и въпреки щедрите обещания на Елена Балтаджиева през предизборната кампания.

Някой дори предполагат, че закриването на МБАЛ-Каварна, и преливането на държавната субсидия в балчишката болница е част от сделката за плащането на задълженията, които Община Каварна има към Балчик за депото за битови отпадъци. Припомняме, че жената на кмета на Балчик работи в болницата и вероятно ще има много повече пациенти от сегашните.
По-добре е изобщо никакви пари да не ни дава Общината, като ще са само 200 000 лв. на година, гневят се лекари. Те припомнят, че болницата и без друго е в изключително тежко финансово състояние заради задължения към доставчици и заплати, след като през последните 10 месеца на мандата си Нина Ставрева е превела едва 150 000 лв. от планираните 420 000 лв. Определената от зам.-шефа на социалистите у нас Кирил Добрев като „най-успешният кмет на БСП“, така и не схвана, че общинска болница означава здравно заведение на общинска издръжка и упорито отказваше да изплаща сумата по месечната издръжка. Същата не изпълни и решение на местния законодателен орган – ОбС-Каварна, да изплати парите на болницата.
За три месеца кметуване „войводката“ Елена Балтаджиева буквално „отвя“ предшественичката си Нина Ставрева по „безгрижие“ към живота и здравето на жителите на общината.
Без отговори останаха и въпросите, които мнозина вече си задават: „Какво ново обеща и какво прави Елена Балтаджиева? За какво ни беше да избираме нов кмет, като той е по-неефективен към момента и от стария?“