За четвърти пореден път във Варна ще се проведе коледно карнавално бягане. Стартът е утре в 9 ч. от входа на Морската градина до Слънчевия часовник. Организатор е дирекция „Спорт“ към Община Варна.

Отбори от по 4 души ще се съревновават в 4 обиколки от по 400 метра за всеки член на отбора. Желателно е всеки участник да носи забавен коледен костюм – червена премяна, рудолфски екип, костюм на джудже или  поне червена шапка или рогца. Задължително условие е да има поне една  дама в отбора. Участниците, които нямат съотборници, ще се комбинират на старта.

Преди самата щафета ще се загрява с танц под латиноамериканки ритми и професионални танцьори. ,Ще има и „брънч парти“, където всеки, който желае да се включи, може да приготви любимото си домашно ястие и да го сподели с всички. Желателно е да има и кратка бележка със съставките и храната да е здравословна.

За победителите има осигурени награди. Предвидена е и томбола. Всеки участник в щафетата ще получи по едно талонче, а участниците в брънч партито – по две. Участие и в двете събития осигурява три талончета за томболата.

Програма:
09:00 – 09:30 – Раздаване на стартови номера на отборите
09:30 – 10:00 – Зумба разгрявка
10:00 – 10:45 – Щафетно бягане с отбори от по 4 човека
10:45 – 11:15 – Награждаване на победители, годишни награди, томбола
11:15 -Брънч парти