Концертът на MTV във Варна с престижен туристически приз

Концертът MTV Presents Varna Beach взе престижната награда „Най-добър туристически фестивал“ при връчването на Балканските награди за туристическа индустрия. С тях се отличават значимите постижения на общините и компаниите от балканските държави, които работят в туризма. Церемонията по награждаването бе в София, а призът бе връчен на Робърт Куърк, президент на един от организаторите ROQU Media.

Концертът на MTV Presents Varna Beach се проведе през юли на Южния плаж във Варна и бе посетен от над 30 000 души. В грандиозното шоу взеха участие 10 световноизвестни изпълнители, както и звезди от родната сцена. Събитието се превърна в реклама за Варна чрез излъчването на концерта по всички канали на MTV. Едночасов филм за концерта бе представен и в 83 държави чрез MTV Live.

Балканските награди за туристическа индустрия се раздават в 20 категории. Партньори на инициативата са Българо-румънската търговска камара, Италианската търговска камара, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Сръбско-българската търговска камара и др.