Председателят на БСП Корнелия Нинова и зам.-председателят на Народното събрание – Кристиан Вигенин, се срещнаха в Шарково с хората, чиито животни бяха избити през 2018 г. заради чума по дребните преживни животни. След като Ани от Болярово спечели окончателно делото във ВАС, от БСП поискаха отговорните лица да понесат политическа, гражданска и наказателна отговорност за незаконното умъртвяване на  хиляди животни и унищожаване поминъка на хората от региона.

Пробите дойдоха – чума няма! Избиването на животни – „за всеки случай“!

В решението на съда се казва, че не са налице безспорни доказателства за наличие на чума.

ВАС отмени заповедта за ликвидиране на фермата на Ана Петрова от Болярово! Нямало данни за чума!

„От първия ден стоим до вас. Помогнахме на Ани да води съдебна битка докрай. Сега сме тук отново, за да ви помогнем да си търсите правата”, заяви Кристиан Вигенин.

Корнелия Нинова беше категорична, че ще се бори за две неща-истината и справедливост.

Нинова към Борисов: Излъгахте за чумата в Странджа! Кажете защо избихте хиляди животни!

“Днес изпълнявам обещанието си да разберем истината за събитията през 2018г. Нося ви стенограма от председателски съвет в Народното събрание. Вие сте първите , които ще я видите и прочетете.

От нея ще разберете кой – кой е и чии интереси е защитавал тогава. Що се отнася до справедливостта – предлагаме да ви помогнем да си търсите правата и пропуснатите ползи от незаконните действия на правителството”, каза Нинова.

Всички присъстващи заявиха категорична готовност да заведат дела за вредите, причинени от държавните институции и длъжностни лица.

Вигенин и Нинова ще осигурят юридическа подкрепа.

Стадото, което не избиха заради „чума“, се множи

“Истината за чумата се разбра. Сега ще търсим справедливост”, заключи Корнелия Нинова.

Начало