четвъртък, 4 юни, 2020
Корнелия Нинова: Не може да се живее повече така! Политиката на ГЕРБ...

Корнелия Нинова: Не може да се живее повече така! Политиката на ГЕРБ е геноцид спрямо българския народ

„Независимата КЕВР е независима само от народа си, зависима е от концесионера си. Сега отчитат фискални показатели, но не отчитат реалностите на живота. Увеличиха тока, парното, топлата вода, газта. Днес ще увеличат за пореден път и водата. Но не отчитат, че доходите на хората не стигат. Не отчитат, че пенсиите се увеличиха само с 2%, минималната заплата само с 50 лв., а някои от храните на пазара се увеличиха с до 80%.“

Това каза пред протестиращите хиляди българи пред сградата на КЕВР срещу повишаването на цената на водата лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя изтъкна, че в този момент тече заседанието, в което КЕВР ще вземе решение за увеличаване на цената на водата от 3 до 30%.

„Ние сме тук да кажем – не може да се живее повече така! Ние сме тук да кажем – освен в тази сграда, главният виновник да живеете така се намира 500 метра по-нататък. Правителството на Бойко Борисов провежда политика на геноцид спрямо българския народ“ – обърна се към хората Нинова.

Тя отбеляза, че управляващите не приеха предложението на БСП за увеличаване на енергийните помощи, не приеха и предложение за водни помощи, не приеха и  предложението на левицата за преизчисляване на всички пенсии.

„Вчера спряха лекарствата на онкоболни за 20 млн. лв., но на същия ден си раздадоха на тъмно 700 млн. лв. за ТОЛ система и пътища. ТОЛ система, за която още няма договор. Защо? Защото от там могат да крадат“- допълни председателят на БСП. Тя каза още, че  над 10 млрд. лв. годишно се крадат в държавата, но няма 25 млн. лв. за онкоболните и за последната им надежда за живот.

„Днес сме тук и заради концесията на Софийска вода. Кой раздаде националните богатства на такива концесионери? Но и днес правителството на Бойко Борисов дава на концесия българско летище. Той продължава политиката на разграбване на националното богатство“- категорична бе Корнелия Нинова.

Тя благодари на присъстващите за смелостта да изразяват мнението си, защото управляващите държат народа в бедност и страх, за да не може да излезе и свободно да изрази волята си.

RNS