„Даваме ли си сметка какво се случва в държавата и с народа ни? Съществуват поне три реалности в момента – пандемията Ковид е първата – болестта ту отшумява, ту се връща и наред със здравните мерки и вместо да ни е урок за спешна реформа в здравния модел, все повече се усилва усещането, че се използва за политически цели. Случаите на заразени растат правопропорционално на скандалите, генерирани от властта. Всяването на страх и затягането на мерките служи за прикриване на скандалите и закрепване на управлението.“

Това обяви от парламентарната трибуна председателят на БСП – Корнелия Нинова.

Според нея втората реалност е икономическата и социална криза, която идва вследствие на пандемията. Тя унищожава работници, фирми, инвестиции, домакинства.

„И вие, овластените да управлявате, вместо да се втурнете да укрепвате общия ни дом – България, стоите, гледате и обещавате на българите:. „След като бурята ви отнесе, ще ви дадем кредит, за да възстановите живота си“. Пропускате да напомните – „този кредит ще го връщате с лихвите“.

Третата реалност, най – опасната – не просто стоите и гледате, а участвате в разрушаването на темелите на дома ни България. Темелите са държавността. Нито една институция не работи по правила. Всички институции – ДНСК, РИОСВ, общински съвет, са се съгласили в Алепу да се строи хотел вместо подпорна стена.

700 млн. липсват от хазната, защото сте заложили корупция в Закона за хазарта, а комисията по хазарта се управлява със смс-и между министъра на финансите и заинтересовани бизнесмени.

Други бизнесмени поемат писмено ангажименти за реклама в медии срещу подкрепа в държавни органи.

Премиер заплашва разследващ журналист и евродепутат в телефонни разговори. И унижава българския парламент чрез неговия председател.

А докато прави всичко това, спи с пистолет до главата, заобиколен от пачки с пари.

Други бизнесмени разкриват как силово и арогантно им се отнемат фирми.

Това е разпад на държавността и за да не оставите нищо неразрушено след вас, атакувахте и президентската институция. Очевидно това управление си отива. Но си отива с наследство –  след вас, и потоп.“, категорична е Нинова.

Стана ясно, че идната седмица Колиция „БСП за България“ ще внесе вот на недоверие към третия кабинет на Бойко Борисов.

„Внасяме другата седмица вот на недоверие за корупция. Оставката и падането на този кабинет е гаранция за просперитет за България и перспектива пред българския народ.“, мотивира се лидерът на социалистите.

Начало