Банков офис, разположен в сградата на Трето РУ-Варна, в която се намира и „Пътна полиция“ на бул.“Ян Хунияди“, е обран снощи.

За това съобщиха от районната прокуратура града, която е започнала досъдебно производство по случая, информира Дневник.

По информация на държавното обвинение снощи около 1 часа след полунощ неизвестен извършител е проникнал в офиса, който се намира в сградата на полицията, и е откраднал 300 лв.

Кражбата е задействала сигнално-охранителната техника, но извършителят е успял да избяга, независимо че сградата на Пътна полиция е под денонощната охрана на намиращото се в същата сграда Трето районно полицейско управление във Варна.

След малко повече от час е извършена нова кражба с взлом, но този път на 20 хил. лв. от офиса, който се намирал в близост до сградата на Пътна полиция. Почеркът на това престъпление и на кражбата от банковия офис, който се помещава в КАТ, бил „подобен“, гласи съобщението от прокуратурата.

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са следи, гласи прессъобщението. Действията по разследването на двете взломни кражби продължава и в този момент, като се проверявала версията извършителят на двете престъпления да е един и същ.