Кралев се обяви за успешен спортен министър и очаква нов мандат

Спортният министър в оставка Красен Кралев оцени много високо работата си през двете години, в които заемаше поста. Той заяви, че се надява след предсрочните парламентарни избори догодина отново да оглави Министерството на младежта и спорта.

„Мисля, че спортните федерации оценяват това, което правя и виждат, че спортът се развива в правилната посока. Така че очаквам и се надявам да имам възможност да бъда начело на министерството още един мандат, за да завърша програмата, която съм си поставил като цел“, каза Кралев пред БНТ преди началото на церемонията „Спортист на годината“.

Кралев допълни, че той и екипът му имат „една много амбициозна програма за развитието на българския спорт“. Надявам се, че в следващия мандат ще успеем да реализираме идеите си“, каза още спортният министър в оставка.

Той отново изтъкна финансирането на строежа и реконструкцията на 21 спортни обекта в 14 общини, както и строящите се в момента съоръжения.

„В двете години, в които съм министър, направихме много. Успяхме да реализираме много проекти, но ми се искаше да направим още повече.“

Кралев определи изминаващата година като успешна за българския спорт.

„Имаше много трудни моменти, имаше и много радостни моменти. Като сравним всичко, мисля, че 2016 г. беше по-скоро положителна“, обобщи министърът.