Кубрат Пулев с категорична победа над Райдъл Букър

Кубрат Пулев записа категорична победа над Райдъл Букър в тежка категория в мач, продължил 10 рунда по време на боксовата галавечер, която се проведе на стадиона във Ферсно (Калифорния).

Българинът спечели убедително по точки мача срещу американеца (99-91, 98-92, 98-92 точки от тримата съдии) и вече има 28 успеха на професионалния ринг от 29 мача.

Почти цялата среща премина под контрола на българинът, но на моменти Букър, който 12 години от живота си прекара в затвора и беше далеч от профи бокса, на моменти показа защо никога в кариерата си не е бил нокаутиран. Единствено е пращан в нокдаун от Джеймс Тони през 2004-а, когато той е на върха в тежка категория след победа с нокаут над легендата Ивендър Холифийлд.

С тази победа Пулев защити статута си на официален претендент за световната титла на Международната федерация по бокс, а шанс да я спечели той трябва да получи до 31 май 2020 година. Негов съперник ще бъде победителят от дългоочаквания реванш между Антъни Джошуа и Анди Руис-младши, който ще се проведе на 7 декември в Саудитска Арабия.

БНР