Бившият правосъден министър Христо Иванов реши да бъде новатор и да учреди новата си партия „Да, България“ в столичен мол.

Политическата формация определя като своя основна цел „демонтиране на корупционния модел на управление на страната, за да сложи край на бедността и да повиши благосъстоянието и качеството на живот на българските граждани“. Според тях това щяло да се постигне чрез реформиране на правоохранителната система, установяване на законност и правила за институциите, вместо произвол, създаване на работещи регулатори, охраняващи правилата на свободната конкуренция, спиране на бюджетните кражби, свързани с нагласени обществени поръчки, укрити данъци в особено големи размери и контрабандна търговия от фирми и частни лица, избегнали закона чрез корупцията в държавните институции. Сред целите е записано още въвеждане на електронно управление и създаване на „малка и прозрачна администрация“ и др.

От сайта си „Да, България“ се хвалят, че само за две седмици за проекта са събрани близо 80 хил. лв.от дарения. С дарения се били отчели 578 души, а средната стойност на едно дарение е 132 лева. „Ще бъде трудно, но красиво. Лепят ни етикети , но ние сме обикновени българи“, философстваше минути преди учредяването на партията Иванов.