„Кое правителство наля пари в хотелите на Арабаджиев, на който сега му прибират ролсройсите, за да спят там всички европейски делегации?

Кое наля и на Миньо Стайков стотици хиляди по време пак на Европредседателството, за да снабдява с ракия гостите от Европа.

С кои очи Бойко Борисов сега ще погледне тези европейски лидери и ще им каже, че са спали, яли и пили от такива хора, които сега ги прибират за престъпления.“

Това попита лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с обществеността във Велико Търново.

Тя припомни първия мандат на Борисов, когато са обикаляли с хеликоптери и са снимали палатите на митничари, на олигарси и са обещавали да им ги приберат като незаконно придобити.

„Палатите още са си там и онези хора си живеят в тях. Така и сега – докато с едната ръка прибира ролсройсите, с другата ръка на същите хора им наливат милиони от нашите пари“.

Нинова беше категорична:

„Борисов и ГЕРБ поставиха България на колене пред 5 големи търговски вериги. Правителството дава открит урок за антиикономическа, антиевропейска политика и липса на държавност – Порожанов е отишъл при търговските вериги да ги помили да не покачват цената на хляба. В ръцете на управляващите са всички механизми за влияние на шоковото поскъпване на цените на хляба – намаляване на ДДС, сезиране на КЗК. Малкият и средният бизнес са пропищели от извиването на ръце от страна на търговските вериги – да продава под себестойност, да плащат услуги, които не им се предоставят.

Докъде докара Борисов България?

Вместо да изправят държавата срещу този проблем и да се справят с него, те отиват да се молят на колене“, заяви Корнелия Нинова.