Най-късно до 15 ноември водачите трябва да сменят летните със зимни гуми, каза пред БНР Емил Панчев, председател на Съюза на българските автомобилисти. Шофьорите, които не го направят ще понесат глоби.

Ето какво още обясни Панчев:

„Всички водачи, ако имат някакви проблеми с акумулатора, трябва да го сменят. Би трябвало също парното отопление да работи, да си поставят вече в топлоизмервателните устройства незамръзваща течност, изобщо трябва като цяло да погледнат технически автомобила дали е изправен. Също и спирачките. И постепенно трябва да почне да адаптира своята скорост към зимните условия“.

Емил Панчев посочи още, че в първите десет дни на кампанията се предлагат безплатни технически прегледи в сервизите на Съюза на българските автомобилисти:

„В нашите сервизи, където се извършват технически прегледи, могат да се извършат прегледи на автомобила – за неговото състояние и ако се налагат вече някакви ремонти, това е отделно и това вече се заплаща допълнително. Безплатен е именно този преглед, за който говоря. Това ще бъде от 1-ви до 10-и в сервизите на СБА“.

Акция „Зима“ започва от утре. Засилени ще бъдат проверките от екипите на „Пътна полиция“ на територията на цялата страна. Полицаите ще следят доколко автомобилите са подготвени за движение в зимни условия.

СНИМКА fiat-alfa.net