Лъснаха предизборните лъжи! Патриотите дадоха заден за 300 лв. пенсия

„Обединените патриоти“ забравиха предизборните си обещания, дадоха заден и вече са на позиция, че въвеждането на минимална пенсия от 300 лв. към сегашния момент е невъзможно. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в телевизионно интервю днес.

Темата беше една от спорните по време на консултациите за съставяне на коалиционно правителство между двете формации.

Трябва да отговорим откъде ще дойдат парите, подчерта Цветанов и припомни, че бюджетът за тази година вече е приет, а следващото управление е длъжно да отговори на потенциалната заплаха от тероризъм и да провежда секторни политики за икономически растеж, които струват пари. Важното е да инвестираме в бъдещето, смята Цветанов.

„Днec диcкyтиpaxмe ocнoвни aкцeнти oт yпpaвлeнcкaтa пpoгpaмa. Пaтpиoтитe yтpe щe ни пpeдocтaвят пpeглeдaния тeкcт. Към нacтoящия мoмeнт cмe гoвopили зa ceктopни пoлитики, yпpaвлeнcкaтa пpoгpaмa и пeнcиитe“, обяви  Цвeтaнoв.

Коалицията ще бъде двустранна ГЕРБ – „Обединени патриоти“, но ще разчитаме на подкрепата на „Воля“, призна Цветанов. „Ще направим среща и с Веселин Марешки, за да търсим евентуална парламентарна подкрепа. Ще разчитаме подкрепа и от страна на опозицията по важни национални теми“, отбеляза  Цветанов.

RNS