ДОБРО УТРО!

В 7,30 ч. тази сутрин температурата на въздуха във Варна е 18°. Облачно е. Влажността на въздуха е 85%. Атмосферното налягане е 1009 милибара. Вятърът е от североизток със скорост 6 км/ч. През деня ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще достигнат 24°.

Слънцето изгрява в 5,40 ч. и залязва в 20,30 ч.

В Добрич градусите в този час са 16. Облачно е. Влажността на въздуха е 70%. Вятърът е от югоизток със скорост 17 км/ч. Денят ще е слънчев. Максималните температури ще достигнат до 26°.

18° сочат термометрите в момента в Бургас. Облачно е. Влажността на въздуха е 85%. Вятърът е от югоизток със скорост 5 км/ч. През деня ще е слънчево. Максималните дневни температури ще достигнат 30°.

Облачно е над Шумен. Температурата на въздуха е 20°. Влажността е 75%. Вятърът е югоизточен със скорост 9 км/ч. През деня ще е слънчево. Максималната температура ще достигне 29°.

Над страната днес преди обед ще бъде предимно слънчево. Следобед над Западна България, а до полунощ и над централната част на Дунавската равнина ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки.

В източната половина на страната ще продължи да духа до умерен южен вятър. В западните райони вятърът ще е слаб от югозапад, по-късно след обяд ще се ориентира от запад и ще се усили.

Максималните температури ще са между 23° и 28°.

СНИМКА Димитър Пехливанов