Живко Мартинов се е явил за предявяване на обвинението по „суджугкейг“ тази сутрин. Той е бил придружен от двамата си адвоката.

Бившият депутат ще бъде съден за изнудване. Според разследването, той е изнудвал търговец на месо да даде 4 тона суджук, 30 килограма филе „Елена“ и 30 килограма телешка пастърма за премиера Бойко Борисов. Впоследствие е установено, че нищо от тази пратка не е достигнало до министър-председателя. С действията си Мартинов нанесъл значителни имуществени вреди в общ размер на 36 168, 20 лева, представляващи равностойността на предоставените вещи.

Припомняме, че това е третата дата, на която добричлията беше призован в Специализираната прокуратура, за да му бъдат предявени материалите по обвинението. На предните две това не се случи поради здравословно неразположение. По закон, ако и днес Живко Мартинов не се беше явил, трябваше да бъде доведен принудително с белезници.

Очаква се до дни делото да бъде внесено в Специализирания наказателен съд и по него да бъде насрочено разпоредително заседание.

СНИМКА БГНЕС
rns