Убитият при стрелбите в германския град Ханау е работел едва от седмица в едното от заведенията, в които снощи немец разстреля 8 души. Калоян Великов бил шофьор. В последните седем дни бил нает за охрана на наргиле бар, научи ексклузивно rns.

калоян велков

На практика той е бил първата мишена на стрелеца. Възможно е даже да се е опитал да го възпре, коментираха близки за убития пред rns.

ЕКСКЛУЗИВНО! Българин е убит при стрелбата в германския град Ханау

Както вече ВВС съобщи, девет души бяха убити при стрелби в два наргиле бара. Други четирима са тежко ранени. Стрелецът се придвижвал с кола в тъмен цвят.

След 7-часово издирване властите съобщиха, че заподозреният за стрелбата е намерен мъртъв в дома си заедно с друго тяло.

Стрелецът е оставил писмо, в което е признал деянието си и е изразил крайнодесни възгледи, съобщи в. „Билд“, без да цитира източник. Нападателят е германски гражданин с разрешително за огнестрелно оръжие, а боеприпаси и пълнители са открити в колата му, посочи още изданието.

Нападателят първо убил 3-ма души в бара в центъра на Ханау, след което с кола се придвижил до другия бар в кв. „Кеселщат”, където застрелял на място още 5-има. Жертвите станаха девет, след като ранен почина по-късно.

rns

СНИМКА Reuters