Майката и сестрата на трагично напусналия този свят бизнесмен Борислав Манджуков, продават ментета на защитени марки през фейсбук. По смисъла на българския закон тази търговия е престъпление.

Евгения и Моника Манджукови имат страница в социалната мрежа. Тя е кръстена „Глаза“, каквито са имената на двете фирми на същите.

1 2

3 4

През нея под формата на онлайн търговия се разпродават ментетата като уж маркова и качествена стока. Покупката се осъществява без касов бон и реално продавачките получават чистата сума, без да дължат данъци на държавата.

rns разполага с точна информация за това откъде, кой и през коя митница внася чантите със защитени марки, което е престъпление. Престъпление е и търговията без разрешението на правопритежателя на конкретната защитена марка, изписана върху предлаганите продукти.

Цялата налична информация ще бъде предоставена на компетентните органи.

Преди дни стана ясно, че съдебен изпълнител търси имущество на Моника Манджукова за публична продан, с цел покриване на задълженията, която същата има към държавата.

В серия от материали изданието ни разкри как роднините на милионера Манджуков въртят схеми с фирми и икономисват данъците, които всички останали плащаме.

Фамилията реално е милионер в дългове към ДФЗ, НАП, община Аксаково, мобилни оператори и множество физически лица.

Зетят на Евгения – мъжът, от когото Моника има дете – Антон Константинов Оризаров, пък е най-неудачният пример за морал, въпреки, че е лидер на сдружение с това име. Той се хвали, че ще завзема властта в държавата, Европа и Вселената. Ангажиран с тази велика цел същият не работи, няма приходи, но допусна секс скандал, в който жена му е действащо лице.

rns