„Султанка Петрова е една пионка в системата Каракачанов и ВМРО. В момента във ВМРО се вкарват всички най-тежки и лобистки закони в държавата. ВМРО е троянският кон на ДПС в т.нар. патриотична коалиция. ВОЛЯ е много по-голяма от ВМРО. На всички избори, на които сме се явявали, сме ги побеждавали“.

Това заяви лидерът на Воля – Веселин Марешки, в „Здравей, България“ по Нова телевизия.

И се мотивира: „Законът за горивата е „лобистки”. Смятам, че с този и поредните няколко гафа, които направиха от ВМРО и лично г-н Каракачанов, покориха нови върхове и направиха голям шлем от гафове. Като се започне от този тежък лобистки закон, за който в самата коалиция си го наричат така. Казват, че е написан в някоя от големите централи на големите компании и е насочен срещу събарянето на малкия и средния бизнес.

Той 100% ще повлияе на цените. Да не мислите, че някой се е сетил случайно да прави такъв лобистки закон. Най-вероятно, който е трябвало, е платил на когото е трябвало за този закон.“

Той изрази мнение, че не е трудно да се хванат хората зад това при желание от страна на службите.

„Това показва една безпомощност на малкия коалиционен партньор. Всъщност крайно време е, днес и на Борисов ще му кажем, да ги разграничи. Няма един коалиционен партньор, а трима”, заяви Марешки.

„Подкрепихме проектозакона за горивата, защото малките фирми всеки ден ни пишат. Сега бизнесмените усетиха, че аз съм правилният човек и искат заедно да се борим със системата. Сега трябва на хората да им се качат цените на горивата, за да видят, че когато някой прави някаква саможертва и се бори за техния интерес, трябва да се обединяват около него, а не подкрепят партии, които постоянно ги ограбват и вкарват лобистки закони”, каза още лидерът на ВОЛЯ.

„От една страна, като голям в бранша, имам интерес малките да бъдат смазани. От друга – като гражданин, който иска държавата да се развива, искам малките да ги има, за да има конкуренция. За да не ме обвинят в конфликт на интереси, ние подкрепихме този закон, защото не искаме да има сив сектор”, каза още Марешки.

„Ние им казваме, че на следващите избори, ако ги спечелим и участваме в управлението, ще отменим този закон, ще махнем парите, които се дават за армията, ще махнем фирмата на Султанка Петрова”, заяви той.