Марешки напусна НС с групата си! Подсъдимият иска оставката на проф. Иво Христов

„Парламентарната група на Воля напускат пленарна зала и ще останат извън нея докато проф. Иво Христов не си подаде оставката.“ Това декларира лидерът на Воля Веселин Марешки като мотивира искането си с „непонесената отговорност“ на професора за:“80% от българите са дебили“.

„Не може в Парламента да има двоен аршин. Когато един си подава оставка, както председателят Димитър Главчев, това се очаква от всички, които говорят с езика на омразата и изричат обиди“, заяви аптекарският бос.

Вчера обаче, той не беше така принципен, както днес изисква от другите. След безпрецедентното отстраняване на лидера на БСП Корнелия Нинова заради цитиране на думи на Бойко Борисов, Марешки зае страната на управляващата коалиция. Той не съзря нищо нередно в поведението на Главчев и двойните стандарти, с които ръководи депутатите.

Днешното напускането на групата на Воля е морален акт, какъвто липсваше вчера. Той надскача ГЕРБ, които приеха оставката на председателя на Парламента Димитър Главчев. Решението по никакъв начин няма да попречи на работата на НС, тъй като броят на депутатите на Марешки е незначителен и не може да повлияе на решенията в пленарна зала.

RNS