Воля иска оставката и на Красимир Каракачанов. За нас е недопустимо подобни индивиди да правят залог на амбициите си целия български народ. Ние подкрепяме справедливите искания на обидените от безобразните думи на Валери Симеонов и подкрепата на Каракачанов.

Ние не искаме падане на правителството. Подкрепихме коалицията, защото имаше обещания за добри политики. Днес се оказа, че не политиката, а имената са определящи. Сигурен съм, че в НФСБ и ВМРО има достойни хора, които да заменят Симеонов и Каракачанов.

Аз познавам истински войводи, които още преди години са ми споделяли, че мечтата на Каракачанов е да оглави военното министерство, защото там имало големи ползи. Сега излиза, че всички сме заложници на сбъднатата детска мечта и мокри сънища на Каракачанов.

Отново декларирам, че ние сме против двамата вицепремиери заради демонстрираната елементарна липса на морал, не защото искаме да бъдем на тяхно място, което изрично сме заявили единствено ние в нарочна декларация.

Това са думите на лидера на Воля – Веселин Марешки, по повод продължаващия скандал, предизвикан от обидните думи на Валери Симеонов към майките на децата с увреждания.

rns