Мая Манолова не спира да пише законопроекти, вече била адвокат на активните българи

Омбудсманът на Републиката Мая Манолова е написала законопроект за промяна на системата за гласуване в напълно мажоритарна. Според нея не тя, а над двата милиона българи, гласували за това, са автори на проекта за нормативен акт.

RNS припомня, че Манолова и сценаристите на Слави Трифонов внесоха в сградата на Парламента законопроекта за изцяло мажоритарно гласуване, с уговорката, че ще търсят депутатско лоби, което да го прокара до комисиите и залата на НС.

По закон, Манолова има право на косвена законодателна инициатива, затова е необходимо някой народен представител да припознае мотивите и да входира предложенията.   

Мая Манолова се закачи към референдума, Слави няма да прави партия

Самият референдум, въпреки задължителното гласуване – също дело на Манолова като депутат в новия изборен кодекс, не можа да набери достатъчно гласове, за да стане задължителен за Парламента.

Мая Манолова, която сърцато защитава мажоритарната система, която според мнозина ще се превърне в купуване на депутати от местните феотдали, е далеч по-скромна по отношение на т.нар. ромски стипендии. На въпрос на RNS дискриминационно спрямо българските деца ли е това решение, съучениците им от ромски произход да получават стипендии само защото ходят на училище, тя отказа конкретен отговор.

Омбудсманът пред RNS: Въпросът със стипендиите на ромските деца е комплициран

В момента съм променена, адвокатствам на активната част от българските граждани, споделя омбудсманът, който преди да започне шеметната си политическа кариера е била адвокат на небезизвестните местни васали братя Галеви. Преди време като подсъдими същите отложиха правораздаването към себе си като се кандидатираха за депутати.

Противоречия в изборния кодекс на Манолова пък бяха отстранени в хода на президентската кампания.

RNS