Министърът на вътрешните работи призна, че МВР не е в състояние да изпълнява задълженията си по закон, но тактично премълча, че повече от половината щат са заплатаджии и кесачи, най-често от категорията „наш човек“, който все някъде трябва да работи.

Вместо да мисли и работи за оптимизация на щатното разписание, за да се изчисти системата от: братчеда, сина на еди си кой, моят син, щерката, любовницата, синът на любовницата,  за този еди си кой каза да го назначим, познат е, роднина е, нищо не умее, все трябва отнякъде да получава заплата, бившият военен противопостави на униформените  200 000 охранители в републиката. И всичко това, за да могат властите по места да си създават лични – кметски примерно, групировки, които да им служат по удобен начин.

Всъщност охранителите и сега реално подпомагат с изпълнението на служебните си задължения вътрешното министерства при произвеждане на продукта „сигурност“. Защо МВР-министърът се прави, че не го схваща, е въпрос на политически интерес, не на истина.

МВР не абдикира от задълженията си по закон, продължи брътвежа си пред журналисти в Парламента политическият шеф на МВР. По-просто казано: ние все по-малко ще работим, броят на реално ангажираните с обществения ред и противодействието на престъпността ще стават по-малко за сметка на „наш човек“, а вие ще сте длъжни да ни давате все повече пари, докато други вършат работата ни.

Всеки последващ коментар е излишен!

RNS