Много хора помогнаха на семейството пенсионери от София, което беше обрано от таксиметров шофьор, изчезнал с току-що купения им телевизор.
Възрастните съпрузи вече имат нов телевизор, след като добри хора го донесли лично в дома им. Други петима-шестима души пък им дали по малко пари, с които да изкарат до края на месеца и да могат да платят сметките си, разказаха тази сутрин пенсионерите пред Нова телевизия.

Вчера дядо Гиньо и баба Галина разказаха как таксиджията изчезнал с колата си, в която бил натоварен чисто новият им телевизор, купен по случай 8 март на изплащане, цяла пенсия от 500 лева, документите и ключовете им.

След като медиите разказаха за историята им обаче, веднага дошла помощ.

„Дойдоха едни добри хора, с голямо желание и от сърце, и много ни зарадваха, много сме благодарни“, каза Галина, радвайки се на новия телевизор.

Дядо Гиньо допълни, че благодетелите им се представили, но не казали откъде са, що са, отказали и почерпка

„Да са живи и здрави“, пожела им възрастният мъж, който допълни, че благодари и на други хора, които са изразили желание да им донесат телевизор, подчертавайки, че един им стига.

Непозната жена пък им обещала да им даде пари, с които да изплатят накуп лизинга на откраднатия телевизор, който трябва да изплащат по 35 лева месечно една година. Решили да си го купят, след като старият им се развалил и не работил година и половина.

Таксиметровият шофьор все още остава неизвестен, тъй като в шока пенсионерката не е запомнила дори фирмата, не може да разпознае и него.

„Добър човек не може така да направи“, казва баба Галина и се зарича повече да не пътува с такси.