Можем да спасим Болата! Да го направим!

„Можем да спасим Болата! Да го направим!“, това е мотото под което започва инициативата на електронната медия RNS.bg. Тя стартира днес и всички Вие ще можете да се информирате през нашата медия какво се случва, както и да помагате, предлагате, за да успеем заедно.

Преди ден RNS.bg публикува материал, в който местни хора твърдят, че морето разрушава буната. Ако тя падне, вълните ще издърпат пясъка, ще потопят дигата и ще залеят отделения сега блатен участък. Снимките, които публикувахме, доказват тези твърдения

Заради далавери напролет може да изгубим Болата! Завинаги! (снимки)

Болата е собственост на МОСВ като част от природен резерват „Калиакра“. Макар и да не е ясно кога и точно как това се е случило, ресорното министерство отговаря за всичко в района. През последните години природата разруши част от буната. Единствено хората от Българево и стопанина на плажно заведение се грижеха за най-красивия български плаж. В момента всички са сигурни, че държавата в лицето на МОСВ трябва да вземе спешни мерки по възстановяването на буната. Тъй като по закон подобна процедура отнема време даже и след като започне, фенове на единствения български плаж в ТОП 10 на най-красивите в света, настояват да се действа светкавично, за да се изпревари окончателното произнасяне на природата.

Болата
Болата вчера буквално вреше от риба. Тя е не само хоби на мнозина от цялата страна, но и поминък на местните

RNS.bg и адвокатите, с които работим, ще изпратим уведомителни писма до областния управител на Добрич, който като наместник на държавата трябва да е връзката между региона и Министерски съвет, до МОСВ – собственика на залива и до министър-председателя Бойко Борисов. В тях ще настояваме за спешни мерки по опазването на Болата.

За да има успех начинанието имаме нужда от всякаква помощ и от мобилизиране на всички сили. Това е залогът да имаме последното райско кътче, съхранено по българското Черноморие.

На електронната поща novini@rns.bg, във фейсбук страницата и на телефона на медията 0876 739 320 всеки, който реши, че може да е полезен с нещо, може да го сподели.

БОГ да е с всички нас до успеха на това дело!

RNS.bg