„37-годишният мъж, задържан за убийството в Слънчев бряг е с повдигнато обвинение от вчера. Определена му е и мярка“задържане под стража до 72 часа“ до определянето на постоянната такава. Мотивът категорично е „необуздана ревност“. Мъжът е застрелял първо бизнесмена в колата му. След това е стрелял по младата жена, която била на стълбите на сградата и крещяла: „Моля те, недей!“. Тя е в болница. В медикаментозна кома е.“

Това съобщиха от окръжна прокуратура в Бургас пред Нова телевизия.

Простреляната жена се запознала с двамата мъж през май, когато започнала да работи за убития собственик на казина. Тя се оплаквала на килъра – Михаил Станчев, че и подложена на натиск да се среща, излиза и прекарва вечерите с работодателя си. В същото време била очарована от галантността му, става ясно от разследването.

Най-вероятно още утре ще бъде внесено искането за ареста на извършителя. В момента му е повдигнато обвинение за убийство и опит за убийство на второ лице. Фактът, че той е спрян на ГКПП при опит да напусне страната в посока Турция, не е в негова полза, категорични са от прокуратурата.

Припомняме, че публичният разстрел на 55-годишния бизнесмен беше извършен в нощта срещу неделя пред вилното селище в Слънчев бряг, в което той и 22-годишната му спътница живеят. Младата жена беше откарана в болница. Тялото на убития остана повече от 10 часа на местопрестъплението, като стресираше летовниците. Задържан беше 37-годишният Михаил Станчев. Същият живее от години в Несебър. Бил е въоръжена охрана на предния председател на ОбС-Несебър.

RNS