Над 80% искат да ЖИВЕЯТ в СОЦИАЛИСТИЧЕСКА България!

Повече от 80% от гражданите на страната искат да живеят в социалистическа България. Това сочи национално представително проучване на изследователския център „Тренд“, проведено в края на октомври т.г.

Според изследването, 51 процента от анкетираните твърдо и категорично искат да се върне социалистическата система. Още около 18 процента се колебаят, но клонят повече към възстановяване на спокойния, сигурен и охолен живот от епохата на социализма. Ако прибавим към тази група и хората, които все още нямат мнение, поради факта, че изобщо не са живели по онова време, но скоро ще го изградят в условията на днешното капиталистическо робство, и които са около 12 – 14 процента, ще стане ясно, че делът на хората, които биха искали да живеят във времето на народната република е повече от 80 процента.

Горе – долу толкова са и хората, които одобряват личността и действията на Тодор Живков за просперитета на българската държава. За отбелязване е любопитният факт, че всички анкетирани знаят за Тодор Живков и въпреки тоталните медийни манипулации, които осмиваха и отричаха неговия живот и дейност, хората в България имат положително отношение към последния социалистически лидер на България.

На какво се дължат тези резултати, които тотално отричат нашето днешно капиталистическо житие – битие?

Обективният анализ показва, че те се дължат на две неща. На първо място е бруталното капиталистическо робство, в което ни потопи така нареченото членство в Западноевропейския съюз, който сега за благозвучие се нарича „Европейски“ съюз. Ноо, всеки вижда, че в този „Европейски“ съюз командват две – три големи западноевропейски държави. И по тяхно нареждане и с тяхна благословия, народите на останалите около 25 – 26 държави-членки са стиснати от костелива ръка на невиждана мизерия, отчаяние и безизходица.

Милиони пенсионери едва свързват двата края. Те не живеят, а вегетират и умират скоропостижно от липса на пари за лекарства и адекватна медицинска грижа. Защото само да поискаш да влезеш в болница, и то държавна, а не частна, и вече ти искат някакви такси и заплащане, което малко хора могат да си позволят. Да не говорим изобщо за започване на лечение или подлагане на операция, където тарифите тръгват от няколко хиляди лева нагоре! Откъде толкова пари у нашите бащи и майки?

Същото е и с работещите бедни. Хората хем работят, хем нямат пари за най-елементарните човешки нужди. А всичко, което изработят със своя кървав труд, отива в дълбоките джобове на така наречените „предприемачи“ или „бизнесмени“, които не са нищо друго освен чиста проба крадци, мошеници и разбойници.

Именно това съвременно робство, което се оказа по-страшно и от феодалното, накара огромното мнозинство от хората да прогледнат. И да видят протягащата се към вратовете им, ужасяваща, черна ръка на зловещата капиталистическа реалност.

Втората причина за избухналата социалистическа вълна, както и за вълната от русофилия, които заливат българските граждани, е съвсем естествена. Не може да издържи никакво сравнение ужасният, вълчи капитализъм, в който живеем, с онези придобивки, които хората имаха по времето на народната република. Само категоричният факт, че всички хранителни стоки и стоки за бита, бяха изключително евтини, е достатъчен, за да изхвърли в кошчето за боклук, каквито и да било сравнения с днешния капитализъм.

Например един килограм пресни, екологично чисти и с великолепно ухание и вкус български домати струваха 20 стотинки. Нещо повече. По това време България заема първо място в Европа по производство и износ на домати. Сега вносните домати са като картон, без никакъв мирис и вкус и са наблъскани с разни химикали и ГМО-субстанции, които причиняват различни зарази и болести на хората, които ги консумират. На всичко отгоре тези вносни отрови струват с 1500% повече от едновремешните наши български домати. Но тогава производството не беше както сега – от баба и дядо на село. Тогава ТКЗС-тата бълваха първокачествена продукция, защото всичко беше механизирано, планирано и организирано, за да дава най-високи добиви.

МОДЕРНОТО БЪЛГАРСКО ЗЕМЕДЕЛИЕ

И друго. Сега, например, се говори, че трябва да преодоляваме ужасяващия демографски срив, заради който българската нация изчезва. Но как борим този срив като детски храни, памперси, дрехи, лекарства и пособия са по-скъпи от тези за възрастните? А хората се питат: Нарочно ли правителството убива по този начин раждаемостта? Отговорът е ясен и за най-големите апологети на капитализма.

Именно за това никой не трябва да се чуди, че днес идеите за свободен труд и социална справедливост триумфират из цяла България. Както и в целия свят. И няма сила, която да ги спре.