Нелепо е от тандем – двама души, които работят заедно и се допълват в задълженията и отговорностите си, единият да поеме политическа отговорност, а другият да бъде повишен. Абсурдно е Младен Маринов да стане министър на вътрешните работи.

Това заяви в експертът по сигурността проф. Николай Радулов в предаването „12+3“ на БНР.

Радулов беше категоричен:

„За мен изглежда доста абсурден случаят, при който министърът си подава оставка, поемайки политическа отговорност за нещо, което е практически проблем с практически резултат – мъртви хора, а неговият двойник от тандема бива издигнат на неговото място.

Според мен това е нелепо.

Не политическите отговорност или безотговорност доведоха до тежката катастрофа, а конкретно неспазване на правила за строеж, конкретната безрезултатност на МВР да решава въпроси, свързани с пътната безопасност. Изглежда ми доста странно решение – този, който е отговорен за практическото провеждане на всичко, което МВР трябва да гарантира, след този случай вместо да си отиде заедно с министъра, тъй като министърът и главният секретар са двете страни на една и съща монета, той да замени министъра“.

„Има гигантска престъпност и тя засяга всеки българин. Реалната престъпност е три пъти по-голяма от тиражираните официални данни.“

„Всъщност главният секретар не си е свършил работата, а за награда го правят министър. Има няколко души, които отчетливо ги виждат и гражданите, и служителите, които са по-подходящи и за главен секретар, и за министър“.

„Досега не съм чул ясно заявление, че слуховете за охранителната дейност на Маринов с водещи нарко барони не са истина. Не са представени доказателства за това, че коментираното не се е случвало.

Чувам даже от служители, че лично са го виждали да охранява този или онзи.

Главният секретар, когато има нещо, което не е достатъчно ясно в биографията му, това води до последващи проблеми не само за него, но и за развитието и авторитета на МВР. В момента авторитетът е на много ниско ниво. Имам сериозни съмнения, че трансформацията на Маринов от главен секретар в министър ще помогне за повишаването на авторитета.“

СНИМКА budnaera.com