Бойко Борисов не може да преживее загубата си на президентските избори. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Казаното от него, че нарочно ги е загубил, не е вярно. Това му беше първата голяма загуба и си търси оправдание“, подчерта тя. „С изказването си  Борисов казва на ГЕРБ: „Аз ви употребих и работихте напразно и задкулисно, защото бях решил да загубим“, на симпатизантите на ГЕРБ, че е употребил гласа им, но задкулисно си е направил сметките да не спечели, а на народа си: „Загубих умишлено вота, за да вкарам страната в предсрочни избори и криза, за да си погъделичкам егото“, коментира Нинова.

Според нея, когато един лидер това на партията си, спира да е лидер. „Аз съм председател и за нищо на света не бих направила подобно нещо. Борисов даде милиони за изборите, вместо да ги даде на учителите. Той унижи Цачева. Томислав Дончев му трябвал, Фандъкова му трябвала, но Цачева не и ето ви я!“, подчерта Нинова. „Цветанов знае ли, че загубата е планирана? Изпълнителната им комисия има ли такова решение или Борисов сам си го е взел?“, попита тя.

Думите на Нинова ядосаха Борисов. „На президентските избори БСП кандидат нямаха. Те подкрепиха независим кандидат. Нинова не се беше явила на президентските избори.  Така че ние с тях на президентските избори не сме се сблъсквали“, изцепи се по-късно Борисов.

Дадох Ви 24 часа да се кандидатирате и веднага се изправях срещу вас. Да, ама не. Страх лозе пази“, репликира веднага във Фейсбук Нинова. Кредото Ви е: „Разделяй народа си и го владей. Моето е: „Обединявай и развивай“, категорична е Нинова.

 

RNS