Кабинетът взриви тристранния диалог. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг вчера, предаде репортер на RNS. Тя уточни, че казва правителството, защото вицепремиерът Валери Симеонов и депутата от ГЕРБ Менда Стоянова заеха позицията на страната на работодателите за отмяна на клас „прослужено време“. Нинова беше категорична, че това социалния диалог, където се вземат най-важните решения за доходите на хората. За нас е непонятно как вече те ще седнат на една маса и ще вземат отговорни решения“, обясни тя.

Нинова подчерта, че кабинетът сам си инсценира  скандала. „Нито в клин, ни в ръкав Валери Симеонов излезе и заяви, че прослуженото време пада. Днес със срещата при премиера замазаха скандала“, коментира Нинова.

Лидерът на БСП остро позицията на работодателите, които вчера обявиха, че синдикатите са вредни и българите били мързеливи и търтеи. „Абсолютно неприемливо е сдружаването на работниците да се определя като вредно за държавата и икономиката. Това е посегателство върху основно право на работещите хора“, смята Нинова. И попита: „А хората, които не получават заплати, търтеи ли са?“ И призова Борисов да каже твърдо дало споделя ли, че синдикатите са вредни, а работниците – търтеи?

БСП е категорично за защита на правата на хората и против изразеното мнение да не се сдружават. Нинова определи управлението на ГЕРБ досега като „хаос, скандали, война с президентската институция“.

RNS