През последните 27 години корупцията расте всяка година, а народът беднее и нищо не се прави. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова днес след среща с президента Румен Радев.

Тя обяви, че следващият Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) ще засегне борбата с корупцията и бедността. Нинова припомни, че решенията на предишния КСНС не са изпълнени, а сроковете са минали. „Правителството не представи плана за попълване на състава на армията и на МВР. С президента коментирахме, че  очакванията на полицаите са абсолютно основателни. През новия политически сезон ще поставим на парламентарен контрол въпросите към кабинета какво правят в изпълнение на решенията при президента, взети през май“, каза още Нинова.

Лидерът на БСП постави оценка 2+ за парламентарния сезон. „Народното събрание започна да работи много късно. Правителството нямаше законопроекти. Мнозинството също. Нашите предложения стояха и не се разглеждаха. Буквално половината сесия беше загубено време. През останалото време гледахме лобистки закони“, поясни тя и даде пример с със закона за концесиите, който раздава националните богатства. Като към него прибавим и продажбата на земеделска земя, ами то не остана национално богатство“, въмути се Нинова.

RNS