Председателят на БСП Корнелия Нинова поиска официално оставката на Георги Гергов от Изпълнителното бюро на столетницата. Както вече писахме, до нея се стигна, след като снощи милионерът-социалист отказал сам да се оттегли. Оставката беше поискана от Нинова заради участието на скандалния бизнесмен в още по-скандалната среща на главния прокурор Сотир Цацаров със Сашо Дончев.

Нинова беше категорична, че не желае БСП да е замесена в казуса, а поведението на Гергов като бизнесмен е порочно по отношение факта, че той е политик от управлението на столетницата.

По-рано днес Янаки Стоилов, който бе лишен от правото да е кандидат-депутат заради новаторските прийоми на Нинова, беше категоричен, че тя трябва да се освободи от зависимостите. Според членове на ИБ на БСП Георги Гергов и близкия до него Красимир Янков не спират директно или индиректно да напомнят на Корнелия Нинова, че тя е спечелила председателското място с тяхната подкрепа и во веки веков им дължи „ресто“.

Ако Националният съвет остави Гергов в ИБ на БСП, Нинова реално ще бъде бламирана и сама ще се оттегли от председателското място, категорична е тя самата.

RNS