БСП ще изпрати писмо до Специализираната прокуратура, с което молим да бъде оповестен списъкът на политиците, които са финансирани от КТБ. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с обвинителния акт за банката.

„Вчера държавното обвинение обяви за публичен  „Общ поглед върху модела КТБ“. В този документ и в публичните изявления на прокуратурата има констатации, че от КТБ са финансирани политици“, подчерта Нинова.  Тя мотивира искането си с това, че КТБ е огледало на целия Преход – бизнес, икономически и политически интереси. По думите ѝ всичко това е на гърба на народа. „С това разследване, с връщането на чувството за справедливост можем да сложим край на модела КТБ, а и на модела на политиката на Прехода, правена по този начин – задкулисно, в личен интерес, за пари, обвързаности, особено на политическата класа. Ето защо имаме нужда и ние, и обществото от пълна прозрачност “, призова лидерът на БСП. Попитана как ще постъпи, ако се окаже, че сред тези политици има и такива от БСП, Нинова заяви, че към този въпрос и чувството за справедливост се отнася принципно.

Лидерът на БСП заяви още, че няма значение от коя политическата партия са финансираните политици, защото трябва да се направят усилия за прекратяване на този модел.

RNS