Нито един социалист и нито един червен общински съветник не е присъствал на общественото обсъждане на бюджета на Варна за 2019 г. Опитите на „медузата“ Борислав Гуцанов, да внуши на „Позитано“, че е безценен лидер, отново удариха на камък.

За това са категорични възмутени безпартийни варненци. Според тях Гуцанов традиционно е предпочел да прекара празниците с титулярното си семейство, което живее зад граница, вместо да прояви креативност по отношение живота на съгражданите си през новата година.

В същото време пълната му абдикация от обществения и партиен интерес е обратно пропорционална на амбициите му за позиция в БСП и управлението на държавата, категорични са от червената централа в столицата.

Припомняме, че общественото обсъждане на проектобюджета на морската столица за т.г. се състоя на 28 декември от 11 ч. В него участваха заинтересовани жители на Варна, представители на бизнеса и неправителствени организации. Макрорамка е е 475 млн. лв. В нея са 249 млн. лв. постъпления от местни дейности, близо 145 млн. лв. от държавата и очаквани 81 млн. лв. от европейски проекти и програми.

Очевидно Борислав Гуцанов не е от заинтересованите варненци. Обсъждането са пропуснали сервитьорката и управителката на едно от заведенията му, които се съвместяват „ангажимента“ да са актива на градската организация на столетницата. По примера на лидера си, даже от кумова срама, не са се явили и общинските БСП-съветници.

Социалисти са категорични, че докато „медузата“ Гуцанов е лидер на червените, БСП няма никакви шансове в морската столица, което е потвърдено през последните 12 години.

RNS е готов да публикува „уважителната причина“, поради която Борислав Гуцанов не участва в определящо живота на Варна мироприятие, стига той да реши, че дължи честност и коректност на съпартийците и съгражданите си.

rns