Новите министри, които заеха мястото на подалите оставки с формалния мотив, че поемат политическа отговорност за 17-е жертви край Своге, бяха гласувани от управляващото мнозинство. Няма и намек, че политиката, довела българите до най-бедния народ в Европейския съюз, ще бъде променена. Напротив – и тримата щели да изпълняват програмата на правителството.

Младен Маринов, Петя Аврамова и Росен Желязков заемат креслата съответно на Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски.

Опитът на БСП да чуе концепцията на новите министри беше отхвърлена остро от ГЕРБ. Триото не отговори на нито един от поставените от опозицията въпроси, поставени в залата. Вместо това се очаква отговорите да бъдат получени по време на парламентарен контрол.

Припомняме, че в последните седмици беше отчетен сериозен спад на инвестициите в страната, както и на чуждестранните инвестиции. Фактът е показателен за икономическата среда и сигурността, която ГЕРБ и ОП предоставят на бизнеса.

По официални данни българите са с 47% по-бедни от средните европейци.

Освен най-беден член на ЕС „просперираща ГЕРБ-България“ и най-бързо се топи, сочат международни анализи.

За 12 месеца управление на коалицията ГЕРБ и ОП, бедността е нараснала с 6,4%. Под 20% успяват да достигнат нужните 2300 лв. доходи, необходими за месечната издръжка на четиричленно семейство.

RNS