Уважаеми сънародници, днес демокрацията в България победи апатията и страха. Въпреки блъфовете на властта за апокалипсис, вие гласувахте за промяна. Вотът даде отрицателна оценка на властта. На всички вече е ясно, че в България има нова политическа ситуация, в което няма нищо драматично. Всеки политически актьор ще направи своя анализ.
Това заяви петият Президент на РБългария ген. Румен Радев по време на пресконференция в НДК след убедителната му победа на балотажа за президентските избори.

Ген. Радев благодари на всички, които днес са гласували.

„Не само за мен, но и за Цачева. Искам да я поздравя – тя беше наистина достоен опонент“, каза той.

Радев благодари и на всички сънародници, които са гласували зад граница, защото така са доказали ,че са неразривна част от настоящето и бъдещето на България.

Той благодари и на секционните членове и на полицаите, които са направили много, за да гарантират сигурността на изборите.

Щастлив съм, че водихме почтена кампания, каза той.

За мен днес това е само началото. Съзнавам ясно своята отговорност, че това е началото на най-важната мисия в моя живот – да работя за благоденстваща и силна България, в която има единение, надделяващо омразата от преди, каза Радев.

Нашето различие е богатството ни. Може да вървим напред само ако сме себе си, аз вярвам в нас, добави генералът.

Тази победа е на всички нас, които обичаме България и не се страхува ме от бъдещето. Помня думите си, помня обещанията си. Продължаваме напред, заяви новият президент на България.