Нов състав ще гледа делото срещу Марешки за изнудване

 

Окръжният съд във Варна днес трябваше да разгледа делото срещу Веселин Марешки и Красимира Колева, обвинени за изнудване на Асен Миланов чрез заплаха за увреждане на имущество. Срещу Марешки е отправено и обвинение за причиняване на лека телесна повреда спрямо Костадин Костадинов в качеството му на длъжностно лице – общински съветник.

Съдебното заседание беше насрочено за три дни поради множеството свидетели за изслушване.

В самото начало на заседанието защитата на Марешки поиска отвод на прокурора по делото. Мотивът бяха опасения за оказване на натиск извън съдебния процес върху състава на съда.

След съвещание тричленният състав прецени, че искането е неоснователно. Мотивирана от отказа на съда, защитата на Марешки поиска съставът да се отведе от разглеждане на делото.

Съдът прецени, че независимо дали изложените от защитата съмнения се обосновават на обективни факти, или не, недоверието към обективността и безпристрастността на съда е основание съставът да си направи отвод от делото.

След изготвяне на протокола от заседанието делото ще бъде предадено за ново разпределение на случаен принцип, съобщиха от пресслужбата на съда.