Обвиненият в опит за убийство ученик е с богато криминално досие

Десетокласникът Кристиян Тодоров, който бе задържан по обвинение за опит за убийство на охранител, има богато криминално досие. Той е обвиняем за грабеж по висящо дело на Районната прокуратура във Варна. Има и 6 криминални регистрации – за квалифицирана телесна повреда, палеж, унищожаване и увреждане на имущество, за държане на наркотични вещества.Това съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Варненският окръжен съд уважи искането на прокуратурата да му бъде наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“. В съдебната зала стана ясно, че Кристиян, който от години тренира борба, е държал 36-годишния охранител, докато съучастникът му Галин Минчев го е ръгал с нож. Минчев е пълнолетен, но все още се издирва, за да бъде задържан.

Кървавото меле станало малко след полунощ на 28 януари в района на спирка „Акациите“. Пострадалият Армен Алексанян работел като охрана в близък нощен клуб. Скандал между неколцина от посетителите наложил те да бъдат изведени от заведението.

Въпреки че е непълнолетен, Кристиян е бил в нощното заведение и е употребил алкохол, призна самият той. Защитата му твърди, че гардът пръв е ритнал активно спортуващото момче. Тогава Кристиян го хванал през кръста, а Галин, с когото се познавали от тренировките, извадил нож и му нанесъл повече от 10 удара с нож. Един от тях попаднал в сърдечната област на охранителя и само спешната операция е спасила живота му, заяви прокурорът по делото.

Пред съда Кристиян поиска по-лека мярка, за да може да ходи на училище и на тренировки. „Не знаех, че Галин има нож!“, заяви ученикът и се просълзи, след като съдът му наложи постоянен арест.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Снимка ВОС