Облаци и днес, температурите падат

ДОБРО УТРО! В 6 ч. температурата на въздуха във Варна е 8 градуса, които са усещат като 4. Духа северен вътяр със скорост 35 км/ч. Влажността на въздуха е 87%. Атмосферното налягане е 1021 милибара.

Утрото е дъждовно. След 9 ч. преваляванията ще спрат и облачността ще се разкъса. Максималните температури ще достигнат 10 градуса. През нощта ще има разкъсана облачност, а утрото ще ни посрещне с температури от 6 градуса.

Над цялата страна след преваляванията от дъжд днес облачността ще е значителна, на места със слаби превалявания от дъжд. Още през нощта североизточният вятър ще се усили до умерен, в крайните източни райони – и временно силен.

Температурите ще се понижат и ще са почти без дневен ход. Минималните ще бъдат между 7-12 градуса, максималните между 8-13 градуса.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за октомври.
Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще превали слаб дъжд, над 1800 метра – слаб сняг. Максимална температура на височина 1200 м около 9 градуса, на 2000 м – около 2 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север, североизток. Максималните температури на въздуха ще са до 11-13 градуса. Температурата на морската вода е 15-16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

RNS