Облачно и дъждовно ще е днес

ДОБРО УТРО! В момента термометрите във Варна показват 9 градуса, но те се усещат като 6. Влажността е 66%. Видимостта 10 км. Атмосферното налягане е 1024 милибара. Духа вятър от север-североизток със скорост 17 км/ч.

През деня ще е облачно, но във Варна няма да вали. Максималните температури ще достигнат 12 градуса. През нощта ще остане облачно, но ще се затопли и утрото ще ни посрещне с 11 градуса.

Наложилата се през нощта над цялата страна ще се увелича и в сряда ще бъде предимно значителна. Ще започнат превалявания, преди обяд на повече места в западната, а по-късно през деня и в отделни райони в източната половина на страната.

До вечерта преваляванията ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва. Ще духа слаб, в Източна България до умерен, североизточен вятър. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, максималните ще са предимно между 9 и 14 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – бавно ще се понижава.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, след обяд само на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 14-15 градуса. Температурата на морската вода е 18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

RNS