ДОБРО УТРО! В 7,15 ч. тази сутрин температурата на въздуха във Варна и Добрич е 7°, които се усещат като 3°. Влажността на въздуха е 87%. Видимостта е 10 км. Атмосферното налягане е 1016 милибара. Вятърът е от изток-североизток със скорост 22 км/ч. Облачно е. През деня ще превалява лек дъжд. Максималните температури ще достигнат 8° за Варна и ще останат 7° за Добрич.

8° е температурата в Бургас, които се усещат като 5°. Влажността на въздуха е 100%. Видимостта е 7 км. Атмосферното налягане е 1016 милибара. Вятърът е от североизток със скорост 18 км/ч. Вали слаб дъжд. През деня ще преваляванията ще продължат. Максималните температури ще достигнат 8°.

Вали и над Шумен, където градусите са 6° в този час. Влажността на въздуха е 95%. Видимостта е 5 км. Атмосферното налягане е 1017 милибара. Няма вятър. През деня ще превалява лек дъжд. Максималните температури ще достигнат 7°.

Днес ще се задържи облачно, на много места с валежи от дъжд. През деня сняг ще вали в източната част на Стара планина, но с нахлуването на студен въздух привечер в Северна България и високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг. През нощта срещу събота почти навсякъде ще вали сняг, само в Югоизточна България валежът все още ще е от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните от 4° до 9°. Атмосферното налягане ще започне бавно да се повишава и ще е малко по-високо от средното за януари.

RNS