Облачно, темпематурите леко се покачват

ДОБРО УТРО! В момента температурата във Варна е 10 градуса, които се усещат като 8 заради североизточният вятър със скорост 11 км/ч. Влажността на въздуха е 87%. Атмосферното налягане е 1022 милибара.

До обяд ще бъде придимно с разкъсана облачност. Максималната температура ще достигне 14 градуса. Следобед слънцето ще се скрие зад облаците. През нощта облачността ще се разкъса, а утрото ще ни посрещне с малко по-висока от тази сутрин температура – 11 градуса.

Над цялата страна през денонощието облачността ще е предимно значителна, като валежи ще има главно през нощта и сутринта в крайните източни райони.

През деня над Централна България ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб югоизточен вятър. Минималните температури сутринта ще са между 2 и 7 градуса, малко по-високи по морския бряг. През деня ще е по-топло с максимални стойности между 12 и 17 градуса, в София – около 14 градуса.

Атмосферното налягане е около средното за месеца.

Над планините облачността ще е променлива и ще е без валежи, освен в Странджа, където преди обяд ще превалява дъжд. Ще духа слаб южен, по най-високите части запад-югозападен вятър и с него ще проникне малко по-топъл въздух. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 11 градуса, на 2000 м – около 6 градуса.

RNS